Esipuhe

Ympäristönsuojelun tason jatkuvaa parantamista osana vastuullista mehuliiketoimintaa

Me Eckes-Granini Finlandissa olemme omaksuneet jo vuosia sitten vastuullisuuden tärkeyden liiketoiminnassamme ja etenemme vastuullisuustyössä määrätietoisesti vuosi vuodelta. Tavoitteenamme on olla Suomen vastuullisin mehutalo.

Merkittävä keinomme ympäristövastuullisuuden edistämiseksi on vapaaehtoinen sitoutuminen EMAS-ympäristöjärjestelmään, joka on ollut osana liiketoimintaamme jo vuodesta 2015. EMAS-sertifikaatin sekä ISO 14001 -sertifikaatin myötä tarkastelemme, mitkä ympäristöasiat ovat meille merkittäviä ja miten voimme niihin vaikuttaa, miten voimme edelleenkehittää omaa toimintaamme ja vastata tuleviin haasteisiin. Ympäristönsuojelua emme voi pitää vain menetelmänä, vaan se on ennemminkin jatkuvan parantamisen prosessi, johon olemme vahvasti sitoutuneet. EMAS-raporttimme on oiva osoitus siitä.

Olen myös erityisen iloinen, että vuoden 2022 alusta konsernin laajuisesti allekirjoitimme päästövähennystavoitteemme Science Based Targets -aloitteeseen, joka on CDP:n, YK:n Global Compactin, World Resources Instituten ja World Wide Fund for Nature järjestöjen yhteistyö. Konsernina sitoudumme Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseen CO2 päästöjen vähentämiseen 50 %:lla 2030 mennessä.

Vastuullisuus liiketoiminnassamme on yhä tärkeämpää ja voidaankin puhua, että teot vastuullisuuden eteen ovat pikemminkin pitkän tähtäimen työtä, osana yrityksen DNA:ta. Kuvailisin vastuullisuutta ennemmin maratoniksi, kuin sprintiksi. Vuosi vuodelta teemme asioita aina entistä paremmin.

Eckes-Granini konsernimme on jalkauttanut vastuullisuuden kuuden osa-alueen teemoin:

  1. Vastuullinen hankinta
  2. Ilmaston suojelu
  3. Pakkausmateriaalit
  4. Sosiaalinen vastuu
  5. Työntekijät
  6. Ravitsemus

Vuonna 2022 jatkoimme konkreettisia tekoja jokaisella osa-alueella. Muutamia tekoja mainitaksemme: saimme Marli Smoothie tuotteisiimme Sydänmerkin, Marli Shot – perheeseen lanseerattiin uusia funktionaalisia tuotteita ja jatkoimme sokerinvähennystä tuotteissamme. Lanseerasimme myös kokonaan uuden, funktionaalisen sokerittoman Marli Vital Kevyt -tuoteperheen.

Jatkoimme myös sosiaalisen vastuun työtämme Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyn mahdollistamisella. Team Rynkeby kerää varoja vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Vuoden 2022 aikana Team Rynkeby keräsi yli 10 miljoonaa euroa Euroopassa ja Suomessa keräys saavutti lähes 1 miljoonan euron tason. Lisäksi suuren suosion saanut Marli Sporttistipendi sai jatkoa verkkosivuillamme. Sporttistipendillä tuetaan tuote- ja rahastipendein lasten ja nuorten liikunnan harrastamista. Sporttistipendin hakijamäärä on kasvanut vuosi vuodelta ja tätä työtä haluamme jatkaa tulevinakin vuosina.

Jatkamme pitkäjänteistä vastuullisuustyötämme vähentämällä päästöjämme, hyödyntämällä ja kierrättämällä materiaalejamme sekä löytämällä yhä ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Paikallisena ympäristösuojelutekona olemme mukana Ainutlaatuinen Saaristomeri suojeluhankkeessa. Tulemme edelleen lisäämään viestintää tuotemerkkiemme vastuullisuusmatkasta sekä pakkauksissamme että sosiaalisen median kanavissamme.

Seuraa meitä ja vastuullisuusmatkaamme osoitteessa: www.eckes-granini.fi/vastuu


Helokoski

Toimitusjohtaja
Eckes-Granini Finland Oy Ab
Juha Helokoski 


Seuraava ympäristöraportti koskee Eckes-Granini Finland Oy Ab:n koko organisaatiota.