Glögimoussekakku punaisella kiilteellä

Glögimoussekakku

Pohja:

1 kpl kananmuna
2 kpl kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Aloita pohjan valmistuksesta: kuumenna uuni 200 asteeseen. Piirrä leivinpaperille irtopohjavuokaa apuna käyttäen vuoan pohjan malli. Valmista taikina: vaahdota kananmuna ja keltuaiset (huom! valkuaiset tarvitaan täytemousseen) sekä sokeri. Kun vaahto on vaaleaa ja kestävää, lisää siivilöiden joukkoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina sileäksi. Levitä se leivinpaperille piirretylle pohjamallille tasaiseksi kerrokseksi.

Kypsennä kakkupohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja jäähdytä. Poista leivinpaperi ja nosta kakkupohja irtopohjaiseen vuokaan.

Täyte:

glögimousse:

1 dl Marli Glögitiivistettä
1 dl mustaherukkasosetta
1 dl ranskankermaa
4 kpl liivatelehteä + 0,5 dl Marli Glögitiivistettä
2 kpl kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
2 dl kermaa vaahdotettuna

kiille:

2 dl Marli Glögitiivistettä
1 dl vettä
3 kpl liivatelehtiä

Valmista mousse: sekoita mustaherukkasoseeseen glögitiiviste ja ranskankerma. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna pieni glögitilkka kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä liivateseos edelliseen seokseen.

Vaahdota kananmunan valkuaiset ja lisää vaahtoon sokeri pikkuhiljaa jatkuvasti vatkaten. Vaahdota myös kerma. Yhdistä mustaherukka-liivateseokseen ensin valkuaisvaahto ja sitten kermavaahto. Kaada kuohkea mousse vuokaan kakkupohjan päälle. Hyydytä foliolla peitettynä jääkaapissa ainakin kuusi tuntia, mieluiten yön yli. Tässä vaiheessa glögimoussekakun voi myös pakastaa.

Valmista kiillehyytelö, kun mousse on hyytynyt. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä loput kiilleliemen ainekset ja kaada liivateliemi joukkoon. Anna hyytyä hetki jääkaapissa ja kaada sitten kiille vähitellen moussen pinnalle. Hyydytä kiillettä jääkaapissa vielä muutama tunti.

Irrota glögimoussekakku varovasti vuoasta ja aseta se tarjoiluvadille. Nauti kuuman Marli Glögin kera.


X

Lähetä resepti ystävälle

Ellet ehdi itse valmistaa ystävällesi Marli Glögi -reseptin mukaan jouluista lahjaa, lähetä tämä resepti hänelle sähköpostiin lämpöisenä joulutervehdyksenä.

300 merkkiä jäljellä.