Joulukukkakoriste Joulukukkakoriste

Joulukukkakoriste

Joulun aika on parasta askarteluaikaa, sillä juhla-asuun puettu koti saa sekä sinut että läheisesi hyvälle mielelle. Itse tehdyt koristeet ovat tietysti kaikkein rakkaimpia, joten tässä vinkki joulukukkakoristeesta, jonka voit ripustaa esim. ikkunan eteen tai joulukuuseen.

joulukukkakoriste

Tarvitset ainakin kahdenvärisiä kartonkiarkkeja, halkaisijaltaan alle sentin mittaisia helmiä, sakset tai askarteluveitsen, neulan, viivoittimen, liimaa, ja nauhaa tai narua.

joulukukkakoriste

Leikkaa joko saksilla tai askarteluveitsellä kartongista n. 42 cm pitkiä ja n. 1,5 cm leveitä liuskoja. Jos teet kukan kahdella värillä, tarvitset 4 liuskaa kumpaakin väriä.

joulukukkakoriste

Pyöritä kartonkiliuskoista spiraaleja. Voit käyttää tarvittaessa alkupäässä jotakin työkalua apuna. Löysennä sitten spiraalia niin, että sen halkaisija on n. 7 cm ja liimaa liuskan pää kiinni ulkokehään.

joulukukkakoriste

Muotoile pyöreä spiraali terälehden malliseksi ja vie tiukemmin pyöritettyä keskustaa vasemmalle ja kiinnitä se liimalla. Tämä kohta tulee kukan keskiosaan.

joulukukkakoriste

Kun sinulla on 8 terälehteä valmiina, limaa ne keskustasta kiinni toisiinsa. Jos olet käyttänyt kahta väriä, liimaa vuorotellen erivärisiä terälehtiä. Jos olet käyttänyt 4 väriä, liimaa samanväriset terälehdet vastakkain.

joulukukkakoriste

Leikkaa kartongista kukan pyöreä keskusta ja liimaa sen päälle 7 helmeä. Liimaa keskusta kukkaan.

joulukukkakoriste

Tee neulalla pieni reikä yhden terälehden päähän ja pujota nauha tai naru sen läpi.

joulukukkakoriste

Sido nauha tai naru lenkiksi, jotta voit ripustaa joulukukan esim. joulukuuseen tai ikkunan eteen.

Käytä pidempiä
liuskoja ja
askartele suuri
ikkunatähti.