Glögisiirappi
Tämä glöginmakuinen säväyttäjä antaa mukavasti makua jouluisille herkuille, kuten uunijuureksille, joulukinkulle ja glögilimpulle. Anna vaikkapa tuliaiseksi!
Marli Glögitiiviste 0,5 L Näytä tuote »
0,5 | dl | sokeria |
1 | dl | Marli Perinteinen glögitiivistettä |
1 | dl | punaviinietikkaa |
0,5 | dl | makeaa punaista chilikastiketta (sweet chili sauce) |
0,5 | tl | suolaa |
1 | ripaus | mustapippuria |
1 | rkl | soijakastiketta |
Valmistusohje
Mittaa sokeri paksupohjaiseen kasariin ja kuumenna sitä kunnes sokeri sulaa ja muuttuu väriltään ruskeaksi. Ota kattila lämmöltä ja lisää joukkoon keskenään yhdistetyt glögitiiviste ja viinietikka. Varo: seos kiehahtaa voimakkaasti!
Jatka keittämistä kunnes keitos alkaa sakeutua. Lisää joukkoon chilikastike, suola ja mustapippurirouhe. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keittele sitä miedolla jatkuvasti sekoitellen. Ota siirappi pois liedeltä, kun se on paksuhkoa. Lisää lopuksi soijakastike.
Anna glögisiirapin makujen tasaantua hetki ja käytä sitä sitten jouluisten herkkujen maustamiseen: uunijuureksien mausteeksi, kinkkuviipaleelle säväyttäjäksi tai vaikkapa glögilimpulle sipaistuna makupalana.
Vinkki! Glögisiirappi on kiva pikkulahja hyvän ruoan ystävälle!