Saaristolaisleipä & savuporomousse
Marli Glögin seurana joulupöydässä maistuvat mm. saaristolaisleivät, savuporomousse sekä glögillä maustettu punasipulimarmeladi. Kokeile!

Marli Natur Omenatäysmehu 1L Näytä tuote »
Saaristolaisleipä (3 kpl) omenamehusta
1 | l | Marli Natur Omenamehua |
50 | g | hiivaa |
3 | dl | siirappia |
1,5 | rkl | suolaa |
3 | dl | kaljamaltaita |
3 | dl | kauraleseitä |
3 | dl | ruisjauhoja |
13 | dl | vehnäjauhoja |
Savuporomousse
100 | g | kylmäsavuporoa |
1 | dl | kuohukermaa |
1 | dl | ranskankermaa |
0,5 | dl | ruohosipulia hienonnettuna |
1-2 | rkl | raastettua piparjuurta |
1 | tl | sitruunamehua |
mustapippuria ja suolaa myllystä maun mukaan |
Valmistusohje
Saaristolaisleipä
Murenna hiiva haaleaan mehuun. Lisää muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Anna kohota lämpimässä 1 tunti.
Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan. Kohota peitettyinä 45 minuuttia.
Paista leipiä ensin 250 asteessa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia. Jäähdytä leivät vuoissaan.
Savuporomousse
Suikaloi tai kuutioi savuporo. Vaahdota kerma pehmeäksi. Sekoita vaahtoon porokuutiot ja ranskankerma. Lisää ruohosipuli ja piparjuuriraaste. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla, tarvittaessa myös suolaripauksella.
Kokeile saaristolaisleivän kanssa myös glögillä maustettua punasipulimarmeladia!