Kierrätysohjeet
Kierrätysohjeet Kierrätysohjeet

Näin kierrätät mehupakkauksemme

Kaikki mehupakkauksemme voidaan kierrättää. Pakkaamme suurimman osan, eli 75 % tuotteistamme, kierrätettäviin nestekartonkipakkauksiin. Lähes kaikki muovi- ja lasipullomme ovat pantillisia.

Näin kierrätät mehupakkauksemme

Kaikki mehupakkauksemme voidaan kierrättää. Pakkaamme suurimman osan, eli 75 % tuotteistamme, kierrätettäviin nestekartonkipakkauksiin. Lähes kaikki muovi- ja lasipullomme ovat pantillisia.

Kiitos, että kierrätät

Pakkauksemme on helppo kierrättää RINKI-ekopisteissä, joita löytyy ympäri Suomen. Oman taloyhtiösi tai lähikauppasi pihalta löydät varmasti oikeat keräysastiat esimerkiksi kartonkipakkauksille ja muoville.

Pantilliset muovi- ja lasipulloihin pakatut tuotteemme voit viedä Palpan palautusautomaatteihin. Kiitos, että lajittelet tuotteidemme pakkaukset ja huolehdit siitä, että kaikki mahdollinen materiaali saadaan kiertoon. Kierrätetään yhdessä!

Kartonkipakkaukset

Kartonkipakkauksemme on helppo lajitella ja kierrättää kartonkikeräykseen. Kierrätetyn kartonkipakkauksen materiaali voidaan käyttää jopa 7 kertaa uudelleen. Suurin osa mm. Marli ja God Morgon® mehuistamme pakataan hiilineutraaleihin ja muihin ympäristöystävällisiin kartonkipakkauksiin.

Monissa pakkauksissamme on taittelua helpottavat urat. Kun taitat urien mukaisesti, pakkaus mahtuu hävitettäessä pieneen tilaan. Siirrymme uusiin EU:n SUP-direktiivin mukaisiin korkkeihin vuoden 2023 aikana. Uudet pakkauksiin kiinni jäävät korkit vähentävät luonnon roskaamista, sillä ne eivät irtoa pakkauksista käytön aikana.

Pantilliset muovi- ja lasipullot

Muovi- ja lasipulloihin pakatut tuotteemme, kuten God Morgon® Organic, Brämhults Smoothie, Marli Sima ja Rynkeby Shot, ovat mukana Palpan pantillisessa kierrätysjärjestelmässä, jossa tyhjät pullot viedään kauppojen palautusautomaatteihin. Pulloista saat 0,10–0,40 euron pantin.

Myös kaikkien tuntema Marli Perinteinen glögitiiviste pakataan tyylikkääseen, pantilliseen lasipulloon. Sen korkki ja kaula on verhottu kullanväriseen huppuun, jonka voit viedä metallinkeräykseen.

Mehukattikannut

Mehukatti-kannut

Legendaariset Mehukatti-kannumme palautetaan RINKI-muovinkeräyspisteisiin. Huuhtele tyhjä kannu ja valuta kuivaksi. Irrota korkki kannusta ja vie molemmat samaan muovipakkausten keräykseen. Mehukatti juomatiivisteitä saa nykyisin myös 0,5 litran pantillisissa pulloissa.

Värikkäät Mehukatti-kannut soveltuvat erinomaisesti monenmoiseen askarteluun ja vaikkapa pelivälineiksi. Perinteisesti kannu on toiminut kalaverkon kohona ja veneen äyskärinä, mutta siitä on tehty myös kuntoiluvälineitä, kukkarintakoruja ja leikkimoottorisahoja.

Hiekkalapio
Avaimenperä
Käsipaino
Keilasetti
Kukkaruukku